SEC technológiájú túlfeszültség-védelmi készülék

A PHOENIX CONTACT által gyártott FLASHTRAB-SEC-T1+T2 kombinált védőkészülék hálózati utánfolyó áramtól mentes, szikraköz-alapú T1 típusú villámáram-levezetőkből és varisztor-alapú T2 típusú túlfeszültség-védelmi készülékekből áll.


 

Ez az egyetlen készülékben kombinált megoldás világszerte egyedülálló a piacon. A Safe Energy Control (SEC) technológiának köszönhetően a termékek élettartama hosszú, teljesítményük nagy. Villámcsapás esetén a teljes rendszer terhelése minimálisra csökken. A kombinált villámáram-levezető különösen olyan telepítési környezetekben kínál védelmet, ahol gyakoriak a kapcsolási műveletek. A hálózati utánfolyó áramtól mentes szikraköz biztonságosan uralja a nagy villámáramokat, a varisztorok pedig megbízhatóan korlátozzák a tranziens túlfeszültségeket. Az ebből adódó alacsony védelmi szint és az előtétbiztosító nélküli alkalmazhatóság a 230/400 V-os áramellátó rendszerekben e terméksorozat további előnyeit jelenti. A kompakt levezető csökkenti a telepítési és karbantartási ráfordításokat. Az összes termék dugaszolható, és a túlfeszültség-védelmi készülékek CHECKMASTER 2 vizsgálókészülékével tesztelhető.

A SEC, vagyis a Safe Energy Control technológia a tartós és nagy teljesítményű villám- és túlfeszültség- védelem alapja.
Az innovatív szikraköz megakadályozza, hogy az utánfolyó áram a hálózatba kerüljön. Ez védi a rendszert és kíméli a levezetőt a beépített biztosítókkal együtt.
Az összes hagyományos megoldásnál el lehet tekinteni a különálló előtétvédelem alkalmazásától.
A védőkészülékek a háttérben, észrevétlenül végzik a dolgukat, hogy a rendszere mindig védve legyen a túlfeszültségek ellen.

Előnyök:

  • minimális telepítési idő
  • alacsony védelmi feszültségszint
  • előtétbiztosító mentesség 315A-ig
  • optimális védelem a legkisebb túlfeszültség ellen is
  • maximális elérhetőség az elektromos rendszerben
  • tesztelhetőség a CHEKMASTER 2 készülékkel
  • helytakarékosság a vezérlőszekrényben
  • magas rövidzárlati áram stabilitás
  • távjelezhető állapotjelzés

Mi van akkor ha vöröset lát?

A dugaszok cseréje miatt legalább 5 évig nem kell aggódnia: a SEC túlfeszültség-védő készülékek vörös állapotjelzésű dugaszait 5 évig ingyenesen kicserélik.