Advan Prisma projekt

    

Idehaza is elindult az úgynevezett AdvanPrisma projekt. Ennek keretében némileg megújul, felfrissül a Prisma Plus fém kisfeszültségű villamosenergia-elosztási szekrény kínálat.

A változások legfontosabb üzenete, hogy a szekrényeket robosztusabbá teszik, új ergonomikus megoldásokat vezetnek be és néhány fontos, a piac által hiányolt újdonsággal bővítik a kínálatot.

 

Robosztus megjelenését érintő változások:

1.) Sarokpillér változása: az új sarokpillér erősebben fogja tartani a Prisma Plus G szekrényeket. Az új sarokpillér kompatibilis a régi és új szekrényekkel egyaránt.

2.) Ajtó zárrendszer: az új ajtó zárrendszer erősebben fogja zárni a Prisma Plus G szekrényeket. Az új kompatibilis a régi és új szekrényekkel egyaránt.

3.) Hátsó funkcionális összekötő: az új hátsó funkcionális összekötő hosszát megnövelik alul és felül is 25-25 mm-rel. Ezáltal a Prisma Plus G szekrények erősebb szerkezetűek lesznek és több funkció beszerelését teszik lehetővé. Az új kompatibilis a régi és új szekrényekkel egyaránt.

4.) Új bővítő szekrény: a bővítő szekrény lehetővé teszi, hogy ne kelljen kivágni két fali szekrényt összeillesztéskor. Ez nehézkes és tönkre teheti a szekrényszerkezetet. A megoldás hasonló az álló szekrényeknél is, a Prisma Plus G szekrények fali változata 9-24 modul magasságig kiegészül.

5.) Szerelőlap, beakasztó horgokkal: az új szerelőlapok 2 lyuk helyett 2 akasztó horgot kapnak. Így a Prisma Plus G szekrények esetében kényelmesebben és gyorsabban lehet szerelni a jövőben és csak két helyen kell csavarozni. Az új kompatibilis a régi és új szekrényekkel egyaránt.

                        

Robosztus megjelenését érintő változások ahol már megjelennek ergonómiai fejlesztésekre utaló jelek is:

1.) Új vezetékcsatorna-tartó: A Prisma Plus G szekrényekben megjelenik egy olyan tartó, amelyhez függőleges és vízszintes irányban is lehet vezetékcsatornát rögzíteni. 

2.) Kábelbevezető: új kábelbevezető a Prisma Plus G szekrényekhez. Az új kábelbevezetőt 2 csavar tartja, és ki lehet venni anélkül, hogy a szekrényt szét kelljen szerelni. Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt.

3.) Új 36M magasság: A Prisma Plus G szekrények kínálata bővül egy új mérettel, ami a 36M (12 sor) magasságot jelenti. 630 A-ig terhelhető szekrények két szélességben lesznek rendelhetők: W600 és W850, valamint lesz egy W300 széles kábelmező is.

4.) Prisma P csavarfejfejlesztés: Megváltozik a Prisma Plus P szekrények oldalfalának rögzítési módja és a csavart takaró fej. Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt.

5.) 2G földrengésállóság: Az új robosztus kialakításoknak köszönhetően megnöveltük a Prisma Plus G és P szekrények földrengésállósági értékét. Az új érték 2G.Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt.

               

További  robusztus megjelenését érintő változások és ergonómiai fejlesztések, ahol már megjelenik a digitalizáció témaköre is:

1.) Prisma Plus G és P ajtók megerősítése: Az ajtó az első érintkezési felület az elosztószekrény és a felhasználó között, ezért az egyik legfontosabb benyomás itt éri az üzemeltetőt és a tulajdonost. Ezért megvastagítják a Prisma Plus G szekrények anyagát 1 mm-ről 1,2 mm-re, így az ütésállóság is IK10-re emelkedett. A Prisma Plus P szekrények esetében a szekrényajtók 3 zsanért kapnak, így ezek is IK10-es ütésállóságot érnek el. Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt.

2.) Prisma Plus G és P kilincsek: A kilincs hasonló módon fontos a végfelhasználói élmény szempontjából, mint az ajtó maga. Ennek megfelelően megújítjuk a kilincsszerkezetünket, mind a Prisma Plus G és P szekrények esetén. Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt.

3.) Takarólemez FDM121 beépíthetőséggel: Ma az FDM121 kijelző elhelyezésére a megszakítóhoz képest csak külön takarólemezen van lehetőség. Ebben a fejlesztésben a Prisma Plus G és P szekrényeknél lehetőség lesz egy sorban elhelyezni az FDM kijelzőt a megszakítóval.Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt

4.) Kommunikációs csatlakozó: Tekintettel a digitalizáció korára és a Smart Panel koncepcióra, a jövőben rendelkezésre fog állni kommunikációs csatlakozó a Prisma Plus G és P szekrényekhez..

5.) Linergy tartóelemek: A Linergy gyűjtősínek szekrények közötti összekötéséhez használt csatlakozó elemek nehezen voltak beszerelhetők a Linergy tartóbakokba, ezért megváltoztattuk a Prisma Plus P szekrényekben a tartóbakokat.Az új kompatibilis a régi és az új szekrényekkel egyaránt.

         

 

Kínálat kibővítés:

1.) Linergy LGYE Masterpact csatlakozások: Az AdvanPrisma projekt keretében bővítik a kínálatot előre gyártott Masterpact csatlakozásokkal, 1600-3200 A-ig terjedő sínekhez. A jövőben tehát rendelhető lesz Prisma Plus P szekrényekhez gyári Masterpact csatlakozás.

 2.) Új, függőleges Linergy LGYE magasság: A 2 méter hosszúságú függőleges Linergy gyűjtősínek nem optimális méretűek installációhoz, a szerkény gyártónak méretre kell vágnia. Az új, méretre szabott (1625 mm) függőleges Linergy gyűjtősínek vágás nélküli beszerelést tesznek lehetővé a Prisma Plus P szekrények esetén.

3.) Ecoreal AD, új tervező és ajánlatkészítő szoftver: Új és teljes Prisma Plus G és P szekrénytervező és ajánlatkészítő szoftver készül az összes eddigi változás lekezelésére. Az új szoftverrel sokkal könnyebben és gyorsabban lehet majd konfigurációkat és anyaglistát összeállítani, elől nézeti képet készíteni, és tartalmaz minden új rendelési számot és kialakítási lehetőséget.

+1.) Prisma Plus G W850 szekrények: Ugyan ez a kínálat már régóta elérhető, de nem kapott megfelelően széleskörű publicitást, ezért az AdvanPrisma projekt részeként újra megemlítjük. Elérhető tehát 850 mm széles elosztószekrény a Prisma Plus G kínálatban mind az IP30, mind pedig az IP55 védettségű változatokban.

+2.) Linergy LGYE sarokelem : A Prisma Plus P szekrények elfordításához és azok összekötéséhez szükség van Linergy csatlakozó elemekre erre hozták létre a Linergy LGYE sarokelemet.