Karácsonyra készülve

ELSZÖV-Automatika logo
JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS    

 

Jótékonysági árverést tartottak a BODA Galériában.  

Macskássy Izolda grafikus- és festőművész saját képeit ajánlotta fel a Petős gyermekek támogatására. Az árverésen nem csak az Ő képeire, hanem a gyerekek által készített alkotásokra is lehetett licitálni. A bevétel részben a „kis művészekhez”, részben az alapítványhoz került.
Az árverésen Kovács Attila ügyvezető igazgatónk képviselte cégünket, aki 5 kép megvásárlásával támogatta a kezdeményezést.
További részletek IDE kattintva.

"Légy te is angyal!" címmel érkezett hozzánk a felhívás

Tegyük szebbé a Karácsonyt a mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek számára. Az intézményben tanuló 130 kis hős nap mint nap keményen megküzd azokért a célokért, amik számunkra természetesnek nevezhetőek. 

A fejlesztő iskolában tanuló gyermekek lehetőséget kapnak arra, hogy vágyaikat papírra vethessék, és egy-egy "angyal" megvalósítsa azokat. Idén, hasonlóan a tavalyi évhez, 5 gyermek kívánságának teljesítésében veszünk részt. Az ajándékozás kollégáink felajánlásaiból és céges támogatásból valósul meg.

 

 

ENERGIAGAZDÁLKODÁS karácsonykor is  

 

 

A LED-es fényforrások, így a fényfüzérek is, akár 90%-al kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest, valamint 20-szor hosszabb élettartamúak. Ez sem utolsó szempont a karácsonyfa kivilágításánál!

A karácsonyi vacsora utáni mosogatáshoz akár fele annyi víz is elegendő, ha a csaptelepekre perlátorokat szerelünk és/vagy medencésen mosogatunk!

Fürdés helyett zuhanyozzunk és a vizet ne folyassuk fölöslegesen, se tusolásnál, se fogmosásnál!

Karácsonykor fejenként 1 kg papírral fogyasztunk többet, mint az év többi hónapjában. Ha okosan csomagolunk rengeteg fát, vizet és energiát spórolhatunk meg!

A mosógépet, mosogatógépet csak telepakolva indítsuk be, mert különben a felhasznált víz és energia egy része veszendőbe megy!

Éjszakára kapcsoljuk ki az elektronikai berendezéseket és azok stand-by üzemmódját is, ezzel akár 10%-ot is lefaraghatunk háztartásunk villamos energia számlájából!


 

mazsolák    

 

A bejgli

 Az egyetlen sütemény, ami nélkül egyszerűen nincs szenteste, nincs ajándékbontás, nincs gyertyagyújtás a bejgli.
A karácsonyi mákos és diós bejgli készítése Magyarországon néphagyomány. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.

A bejgli eredetileg egy sziléziai kalácsfajta, amely a 14. század óta ismert Európában. A tipikus karácsonyi sütemény neve német eredetre vezethető vissza (beugen = meghajlít), amelyet az eredetileg hajlított patkó alakú formájáról kapta, maga a „bejgli” elnevezése a magyar nyelvben csak 1932-ben bukkan fel. A bejgli osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba és a 19. század második felében terjedt el, majd vált tipikus magyar karácsonyi süteménnyé, amikortól Magyarországon elkezdték német divat szerint ünnepelni a karácsonyt.

Különböző országokban máshogy vélekednek erről:

  • Az angolok úgy vélik, hogy a bejgli egy magyar sütemény, s újabban már a franciák is magyarnak tartják (korábban lengyelnek).
  • Az olaszok is így vélekednek, de már azt is mondják, hogy a bejgli örmény eredetű.
  • A németek nagyjából ugyanezt gondolják, és a mákos és diós bejglit örmény eredetű magyar karácsonyi süteménynek tartják.
  • A hollandok, svédek leginkább lengyel süteménynek tartják, de az internet hatására már meginogtak.
  • A  lengyelek pedig egy árva szót sem szólnak arról, hogy honnan is származik a bejgli, amit lengyelül a mákra utaló szóval, makowiec néven ismernek.

 

 

 

 

AJÁNLATKÉRÉS    

Kérjen ajánlatot!

Kereskedelmi csapatunk várja ajánlatkérését épületautomatikával, elosztószekrény-gyártással, épületvillamossággal,energiafelügyeleti rendszerekkel és Defensor párásítókkal kapcsolatban. kapcsolatban. Ajánlatkérését az alábbi linkre kattintva gyorsan elküldheti: Ajánlatot kérek

céginformáció, kollégák elérhetőségeaktualitások, referenciák,
aktuális állásajánlataink