Fűtésszabályozás és zuhanyzás "okosan"

ELSZÖV-Automatika logo
RÓLUNK    

Cégünk alapítása óta küldetésének tartja a Jól működő épületek létrehozását. Az általunk tervezett, készített és kivitelezett épületautomatikai és épületvillamossági rendszerek, a kor követelményeinek megfelelően, a lehető legkorszerűbb technikával, környezettudatos szemléletmóddal, alacsony működési költséggel és hosszú élettartammal készülnek.

A folyamatosan bővülő partnerek száma, újabb és újabb feladatokat állít elénk. Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a megrendelőink igényeit a lehető legjobban és leggyorsabban teljesítsük. Ennek érdekében - hogy minél dinamikusabban fejlődjünk – elhivatott és motivált kollégákat keresünk csapatunk bővítésére. Kérjük, amennyiben van olyan, céljainkkal azonosulni tudó személy az Ön ismeretségi körében, akit érdekelhet nyitott pozíciónk valamelyike, küldje el felhívásunkat számára. Keresünk: - épületvillamossági projektvezető - tervező - elosztógyártás műszaki előkészítő - épületvillamossági műszaki előkészítő kollégákat.

 

 

SZAKMAI ÚJDONSÁGOK    

 Siemens Synco fűtésszabályozás

A Siemens, Synco Living néven megismert rendszerével, akár az éves fűtési költségünk 30%-át is megtakaríthatjuk, továbbá csökkenthetjük a CO2 kibocsájtást is.

E-rendszer lényege, hogy helyiségenként lehet szabályozni a hőmérsékletet a lakásban, irodában és az időzítés beállításával megoldható, hogy csak akkor, csak annyira és csak ott fűtsünk, ahol éppen használjuk a helyiségeinket: ne menjen feleslegesen a fűtés, ha nem vagyunk otthon.

Fontos tudni azonban, hogy a központi egység a fűtés szabályozásánál sokkal többet tud. Képes kezelni az épület motoros árnyékolóit, meghatározott villamos áramköreit, és ha rendszerünk alkalmas rá, akár a hűtést, a kazánt vagy a HMV-t is tudja szabályozni. Mindezen funkciókat, egyszerűen konfigurálva, időprogramokhoz vagy eseményekhez rendelhetjük, és igény esetén akár a WEB-en keresztül vagy okostelefonos alkalmazással is módosíthatjuk a nappalinkból, vagy akár egy másik országból…

További részletek és letölthető katalógus ide kattintva

 

GAZDÁLKODJ OKOSAN  

 

"Hydrao: amikor a zuhanyfej is okos"

A Hydrao egy okos zuhanyfej, mely a vízfogyasztást szabályozza zuhanyzás közben. Figyelmeztet, ha túl sok vizet folyatnánk el.

Átlagosan 80 liter vizet használunk el egy zuhanyzás alkalmával. E hatalmas mennyiségű vízpazarlást kívánja visszaszorítani az intelligens zuhanyfej, a Hydrao. Azzal a céllal készült, hogy LED-lámpák segítségével próbálja csökkenteni a túlzott vízhasználatot, és hogy a felhasználók figyelmét a víz felesleges használatára irányítsa.

Két különböző terméket lehet rendelni: az egyik az alapváltozat, a másik verzió pedig bluetooth-szal rendelkezik. Az alapváltozat egyszerű és mindenki számára könnyen használható, csakúgy, mint egy átlagos zuhanyfej. Ez egy előre beprogramozott értékhatár segítségével piros villogó fénnyel jelzi, amikor elértük az 50 liter elhasznált víz mennyiségét. A bluetooth-os verzió eltér ettől, több lehetőséget kínál: nem kell hozzá más, csak egy alkalmazást letölteni az okostelefonunkra. Itt például különféle színeket adhatunk meg, vagy más küszöbértéket állíthatunk be, de a vízfogyasztást is könnyen nyomon követhetjük az applikáció segítségével.

Fürdés közben a beépített LED-lámpák segítenek tájékozódni az elhasznált vizet illetően, a zuhanyzás megkezdésekor a lámpák zölden világítanak, egészen 10 liter víz elhasználásáig. A zuhanyfej nem igényel semmilyen energiaforrást, és bármilyen zuhanytömlőre könnyen rászerelhető.

Miért pont Hydrao?

Hydra egy kis sziget, mely az Égei-tengeren található. Sajnos a sótlan víz itt nagyon ritka, ezért hajóval minden nap egy adag vízszállítmány érkezik a sziget lakosainak és a különféle létesítményeknek. A zuhanyfej neve jól mutatja, hogy vannak egyes települések, melyeknek sokkal nagyobb szüksége van a vízre, mint gondolnánk.

forrás:ecolife

 

 

 

 

MAZSOLÁK    

Tudta-e...

Nagyböjt kicsit másképp

A paulánusok szigorú szabályok szerint éltek, rengeteget böjtöltek, vezekléseket tartottak – és emellett piszok jó söröket főztek, amiket rendszeresen fogyasztottak is. A húsvéti böjti időszakra külön sört főztek ez egy doppelbock típusú, erős, 7-12% körüli alkoholtartalmú barna sör volt. A legenda szerint egyenesen a pápa véleményét kérték ki, hogy szabad-e ezt fogyasztani nagyböjt idején – és küldtek is egy hordóval a Vatikánba, hogy a Szentatya megkóstolhassa. Csakhogy akkoriban az út Münchenből Rómába az Alpokon át hetekig tartott, a hordó sör pedig óhatatlanul megromlott útközben a tűző napon. A pápa a kóstolás után kijelentette, hogy ezt a borzalmas löttyöt nyugodt lelkiismerettel ihatják a szerzetesek böjt közben, még hozzá is tesz a vezekléshez. Így született meg a leitenbock, a paulánusok sörböjtje: 40 nap szilárd étel nélkül, csak sörön és vízen.

 

 

AJÁNLATKÉRÉS    

Kérjen ajánlatot!

Kereskedelmi csapatunk várja ajánlatkérését épületautomatikával, elosztószekrény-gyártással, épületvillamossággal, RWA-rendszerekkel, energiafelügyeleti rendszerekkel és Defensor párásítókkal kapcsolatban. Ajánlatkérését az alábbi linkre kattintva gyorsan elküldheti: Ajánlatot kérek

céginformáció, kollégák elérhetőségeaktualitások, referenciák,
aktuális állásajánlataink