Energetikai konferencián jártunk

ELSZÖV-Automatika logo
energiahatékonysági konferencia - kecskeméten    

„Energiahatékonyság növelése, költségek csökkentése és kötelező energia audit a gyakorlatban”  

címmel került megrendezésre 2016 november 3-án Kecskeméten a KONsys Kft. szervezésében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara társrendezvényeként a konferencia, melyen előadóként kereskedelmi igazgatónk, Szakos Péter is részt vett. A rendezvényről bővebben ITT olvashat.

 

 

mazsolák    

A ködlámpa

A téli hideg idő beköszöntével megnövekszik a párás, ködös napok száma, amikor ködfényszóró használata ajánlott. 
A ködfényszóró, illetve a ködzárófény használatáról a KRESZ 44. § 4. pontja ír: Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják. Ez persze sokak számára nem elég konkrét. A 6/1990-es KÖHÉM rendelet azonban részletesebben kitér a használatára: 

• Az első ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy köd, hóesés, felhőszakadás, vagy porfelhők esetén javítsa az úttest megvilágítását.
• A hátsó ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy sűrű köd esetén észlelhetőbben jelezze hátrafelé a jármű jelenlétét.

Ebből az derül ki, hogy a ködzárófény (hátsó ködfényszóró) kizárólag köd esetén használható.
Sokan társítják a távolsági fényszóró esetén ismert (fényjelzés kivételével csak lakott területen kívül használható) szabályt a ködfényszóróhoz is, ám az (indokolt esetben) lakott területen belül is használható. Enyhe ködben azonban nem, oda elegendő a KRESZ már említett 44. § 1. pontját megfogadni: A forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani. Magyarán: indokolt esetben városban is használhatjuk az első ködfényszórókat.

Elég megosztó a ködfényszórók hatásosságának megítélése. De hogyan fejti ki hatását? A ködfényszóró alulra világító, erős fény. Enyhe ködben valóban nem sokat ér, mivel nem nyújtja a tompított fényszóró csóváját, mert szélesebb, de rövidebb tartományban világít, viszont jobban megvilágítja az útpadkát. De sűrű ködben, amikor a tempót is jelentősen csökkentjük, akkor érezhető a hatása. Mi is kicsit jobban látunk vele, de minket is látnak.

forrás:schiller.hu

 

 

 

AJÁNLATKÉRÉS    

Kérjen ajánlatot!

Kereskedelmi csapatunk várja ajánlatkérését épületautomatikával, elosztószekrény-gyártással, épületvillamossággal,energiafelügyeleti rendszerekkel és Defensor párásítókkal kapcsolatban. kapcsolatban. Ajánlatkérését az alábbi linkre kattintva gyorsan elküldheti: Ajánlatot kérek

céginformáció, kollégák elérhetőségeaktualitások, referenciák,
aktuális állásajánlataink