Tervezéstől a kivitelezésig / vízrendszer átalakítás

ELSZÖV-Automatika logo
REFERENCIA    

Hogyan került felújításra egy mára korszerűtlenné vált, korábban nem általunk telepített automatika rendszer?

A projekt során feladatunk volt az új vízkezelő központ vezérléséért és szabályzásáért felelős 2 db Siemens S7-1200-as családba tartozó PLC beintegrálása a meglévő Siemens Desigo épületfelügyeleti rendszerbe monitorozási, riasztási, trendelési céllal. Ehhez terveztük meg és építettünk be egy automatika elosztószekrényt (jele: CB23012), ami tartalmazott egy Siemens PXC001-E.D típusú DDC-t.

A projekt megvalósításáról és a technológiáról IDE kattintva talál további információt.

 

ENERGIAGAZDÁLKODÁS  

 

Szellőztetés energiatakarékosan

A tél közeledtével irodáinkban, lakóépületeinkben egyre kritikusabb témává válik a szellőztetés. Van aki szereti a friss levegőt, van aki szinte oxigén nélkül is elvan egész nap, van akit zavar a kintről érkező zaj, van akit a klíma által keltett huzat betegít meg.
Egy biztos, ebben a témakörben minden embernek önálló véleménye és saját komfort-kritériumai vannak. A friss levegőre szükségünk van egészségünk megőrzése és munkahatékonyságunk magas szintje megtartása érdekében. Ismert tény, hogy az ablakon való szellőztetés, bár olcsó(nak tűnik), de nem hatékony, valamint nem igazán szabályozható. A modern vagy felújított épületek korszerű nyílászárói, jól szigetelnek, de ezzel elzárnak minket az éltető levegőtől.
Páratechnikai, egészségügyi és épületszerkezeti problémákat okozhat, ha az ablakcsere és kazáncsere végrehajtása során nem foglalkozunk a levegő utánpótlásáról

Tudta?

2021-től már csak olyan épületek kapnak engedélyt ahol gépi szellőztetés kerül kialakításra. Érdemes felkészülni a jogszabályi változásra.

Gépi szellőztetés esetén, a megfelelően szabályozott és üzemeltetett berendezés akár 50%-al kevesebb energiát fogyaszthat egy rosszul kivitelezett rendszerhez viszonyítva.

 További hasznos információk:

A szellőztetés új szerepe:Korszerű épület=energiatakarékos szellőzés

SiemensAirOptiControl---Application-data-sheet

 A fűtési költségek ötödét megtakaríthatjak a társasházak.

 

 

 

 

 

mazsolák    

 

A Mesébe illő gyeptetős házak

Mesebeli látványt nyújtanak a különleges zöldtetős épületeket, melyekkel Izlandon, a Feröer-szigeteken, Norvégiában, és Skócia egyes területein még ma is találkozhatunk. Ez a szokás a viking-kori ősöktől ered, akik fűvel, virágokkal, sőt fákkal is benépesítették házaik tetejét. Ez a tetőfedési módszer nemcsak a környezettel való harmonikus együttélést hirdeti, de valójában kitűnő hőszigetelésnek is számít, segít összetartani a tetőszerkezetet és egyben tartós is. A 20. században már egyre kevesebb gyeptetős ház épült, de még ma is szép számmal láthatunk fűvel, illetve növényekkel benőtt házakat és templomokat.

További képeket IDE kattintva tekinthet meg.


forrás:Érdekesvilág

 

 

 

AJÁNLATKÉRÉS    

Kérjen ajánlatot!

Kereskedelmi csapatunk várja ajánlatkérését épületautomatikával, elosztószekrény-gyártással, épületvillamossággal,energiafelügyeleti rendszerekkel és Defensor párásítókkal kapcsolatban. kapcsolatban. Ajánlatkérését az alábbi linkre kattintva gyorsan elküldheti: Ajánlatot kérek

céginformáció, kollégák elérhetőségeaktualitások, referenciák,
aktuális állásajánlataink