Kötelező az energetikai szakreferens igénybevétele

ELSZÖV-Automatika logo
legfrissebb híreink  

 

Kötelező az energetikai szakreferens igénybevétele? erre a kérdésra kaphat választ a Konsys rendezvényén, ezúttal budapesti helyszínen is 

"Az energiahatékonysági törvény végrehajtásáról szóló 122/2015-ös kormányrendelet alapján energetikai szakreferens igénybe vételére az a gazdálkodó szervezet köteles, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, a 100 000 m3 földgázt vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget.

Mivel a vállalkozás mérete, foglalkoztatottak száma sem mérvadó,  kis-és középvállalkozások is érintettek a témában. 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvények tematikája:

  • Virga Gábor, Berg Energy- Az energetikai szakreferensekkel és rájuk vonatkozó rendeletekkel, elvárásokkal kapcsolatos praktikus tudnivalók
  • Baracskai Attila, KONsys Kft.- Mérések, kimutatások, riportozási feladatok megoldása, az energetikai szakreferens szükséges eszköztárának biztosítása
  • Hunyadi Sándor, Hunyadi Kft.- A szükséges energetikai eszköztár rendszerszintű bevezetése, bemutatása esettanulmánnyal
  • Szakos Péter, ELSZÖV-Automatika Kft.- Épületautomatikai esettanulmány energetikai szempontból
  • Kerekasztal beszélgetés és közönség kérdések

A rendezvénysorozat helyszíneiről, időpontjairól honlapunkon talál pontos tájékoztatást.

Jelentkezését itt megteheti

 
szakmai újdonság  

 

Phoenix Contact PT sorkapcsok

A PT (direkt rugós) csatlakozástechnika egy rendkívül egyedi technológia a moduláris sínre pattintható sorkapcsok világában.

Előnyei:

  •  Könnyű szerelhetőség
Szerszám nélkül beköthető a tömör vagy érvéghüvellyel ellátott sodrott vezető, ennek köszönhetően gyors és egyszerű a vezetékek csatlakoztatása. 
  •  Gyors bekötés
Mivel nem szükséges szerszám a vezetékek bekötéséhez, ezért szereléskor legalább 30% időmegtakarítás érhető el más technológiákkal szemben.
  •  Egyszerű azonosíthatóság
Mindenki számára egyértelmű hova kell a vezetéket csatlakoztatni, hiszen az integrált működtető nyomógomb lezárja a rugó helyét, így nem tudunk hibázni. A nyomógomb visszajelzést is ad, hogy a vezeték megfelelően van-e csatlakoztatva.
  • 100 % Érintés biztonság
A vezeték ki- és bekötése esetén nem érintjük közvetlenül a rugót, amely természetesen fémes kapcsolatban van a feszültség alatt álló részekkel, így maximális biztonságban lehet a sorkapcsokat működtetni.
  • Speciális szerszám nélküli oldás
Akár kereszthornyú, akár normál csavarhúzóval gond nélkül bontható a csatlakozás, sőt akár egy golyóstoll is megfelel erre a célra.


 

MAZSOLÁK  

 

Vírusok és baktériumok

Az elmúlt hetekben mást sem hallhattunk a médiában, mint hogy tombol az influenzajárvány. Nagyon kevesen tudják, hogy nem mindegy vírus vagy baktérium okozta betegséget kaptunk el, ugyanis szervezetünk mindkét esetben teljesen más ellátást igényel.

A vírusok és baktériumok közötti különbségről készült egy rendkívül szellemes videó, mely kb. 7 percben szemlélteti a két "kis gonosz" közötti különbséget:

Vírusok és baktériumok  

AJÁNLATKÉRÉS    

Kérjen ajánlatot!

Kereskedelmi csapatunk várja ajánlatkérését épületautomatikával, elosztószekrény-gyártással, épületvillamossággal, RWA-rendszerekkel, energiafelügyeleti rendszerekkel és Defensor párásítókkal kapcsolatban.

Ajánlatkérését az alábbi linkre kattintva gyorsan elküldheti:
Ajánlatot kérek

céginformáció, kollégák elérhetőségeaktualitások, referenciák,
aktuális állásajánlataink,