A Robert Bosch maklári gyárának II. ütemének teljes körű kivitelezése

legfrissebb híreink  

 

Ipar Napjai

Magyarország legnagyobb iparhoz kapcsolódó üzleti eseménye a MACH-TECH és Ipar Napjai kiállítás a HUNGEXPO Vásárközpontban idén is megrendezésre került, melyen cégünk történetében először kiállítóként is jelen voltunk.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azon kedves Partnereinknek, akik meglátogatták standunkat.

Számunkra az esemény hasznos tapasztalatokkal, biztató jövőbeni lehetőségekkel ért véget.

Standunkról és az eseményről készült képek

 

 

Phoenix Contact újdonságok a bemutatóbuszon

Májusban nálunk járt a Phoenix Contact bemutatóbusza.

A buszban a forgalmazott termékek bemutatása mellet kiemelt téma volt a túlfeszültség védelem, a jelöléstechnika és a szerszámkínálat.

A kollégák kipróbálhattak egy túlfeszültség védelmi tesztkapcsolást, ennek működésén keresztül bemutatva a Phoenix Contact termékek hatékonyságát ezen a területen.
A kéziszerszámok szinte teljes kínálata megtekinthető és kézbe vehető volt, kollégáink közül többen is jelezték igényüket jó néhány szerszám beszerzésére.
Jelöléstechnikai részen is sok újdonsággal és érdekességgel találkozhattunk, több nyomtató típus és különféle jelölők megtekintésére és kipróbálására is lehetőséget kaptunk.

Nálunk járt a Phoenix Contact bemutatóbusza

 

 

 

 

legfrissebb referenciánk  

 

Robert Bosch Automotive Steering Kft. maklári gyár MSR hálózat bővítési munkáinak teljes körű kivitelezése, II. ütem 

2014-ben egy komplex épületautomatika rendszert alakítottunk ki az újonnan épült maklári gyárban telepítésre kerülő épületgépészet számára, a teljes körű kivitelezés I. ütemeként.

2016-ban a Bosch folyamatos magyarországi beruházásainak keretén belül, a maklári gyártóbázis újabb kapacitásbővítését valósította meg, ez volt a nagyszabású projekt II. üteme, melyben ismét közreműködött cégünk is. A bővítés során telepített gépészeti elemek számos ponton kapcsolódtak a már meglévő üzemet ellátó rendszerekhez. 

A Megrendelő kérése az volt a második ütem munkálatai során, hogy a bővítés alkalmával kiépült új elemeket úgy integráljuk a rendszerbe, hogy az semmiképpen ne akadályozza a termelési folyamatokat.

Az első ütemhez hasonlóan a feladataink közé tartozott az épületautomatika és erősáramú elosztószekrények tervezése, gyártása és helyszíni telepítése, továbbá az épületautomatika perifériaelemeinek a szállítása, telepítése és beüzemelése. Feladataink szoftveres munkákkal is kiegészültek, mint alközponti programok, HMI Touch panelek valamint egyéb gépészeti rendszerek BUS kommunikáción, épületfelügyelethez való csatlakoztatása.

Bővebben a projektről 

 

 

 

ENERGIAHATÉKONYSÁG

   
 

300 nm alapterületig nem szükséges építési engedély

Itt a nyár, beindul az építési szezon. A régen építési engedélyhez kötött kivitelezési tevékenységek köre 2017 januárjától jelentősen átalakult.

Ezen dátumtól, a 300 nm összes hasznos alapterületnél kisebb lakóépületek egyszerű bejelentés mellett kivitelezhetőek.

Fontos, hogy a helyi előírásoknak továbbra is meg kell felelni és ahol azt a szabályozás előírja kötelező kiviteli tervet készíteni/készíttetni.

https://epitesijog.hu/144-mihez-nem-szukseges-epitesi-engedely

Ingyen hitel igényelhető

Alapvetően, az energetikai hatékonyság javítását célzó átalakítások engedély nélkül végezhetőek, de lényeges, hogy ha valamilyen szolgáltató szolgáltatását érinti a módosítás, azt csak engedélyezett tervdokumentáció alapján lehet megvalósítani.

Kazáncsere, technológiaváltás mellett, és hálózatba visszatápláló napelemes rendszer kialakítása csak engedélyeztetve végezhető.

Jó hír, hogy ezekre és egyéb korszerűsítési munkákra kedvezményes, nulla százalékos kamattal lehet hitelt felvenni.

A felhasználás szabályai, mint általában, meglehetősen összetettek, az alábbi linken olvashatók a kiírás feltételei:

https://www.palyazat.gov.hu/download.php?objectId=71033

http://nepszava.hu/cikk/1127507-mar-hetfon-akadt-energiahitel-igenylo/

Bár az épületautomatika rendszerek általában nem igényelnek milliós nagyságrendű beruházást egy lakóépület esetében, jelen pályázat ezen fejlesztéseket is támogathatóvá tette. Aki most fog ilyen átalakításba, a nulla százalékos kamat és az elérhető, akár 30%-os energiamegtakarítást figyelembe véve, amellett, hogy a komfort szintjét emelheti egyben egy profitot termelő beruházást valósíthat meg.AJÁNLATKÉRÉS    

 

Kérjen ajánlatot!

Kereskedelmi csapatunk várja ajánlatkérését épületautomatikával, elosztószekrény-gyártással, épületvillamossággal, RWA-rendszerekkel, energiafelügyeleti rendszerekkel és Defensor párásítókkal kapcsolatban.

Ajánlatkérését az alábbi linkre kattintva gyorsan elküldheti:
Ajánlatot kérek