Diákcentrum, Budapest (2012)

A Budapest Horánszky utcai Diákcentrumban mi végeztük az épületautomatika munkákat.
Feladatunk volt az épület egészét tekintve az automatika rendszer teljes körű kialakítása, épületfelügyeleti rendszeren való megjelenítése.

Megvalósítás:

Az épület közösségi tereinek szellőzését 2 db lemezes hővisszanyerővel ellátott légkezelőgép biztosítja, a légkezelőgép ventilátorainak meghajtása frekvenciaváltón keresztül történik. Változtatható ventilátor fordulatszámmal a szállított légmennyiség változik a levegőminőség függvényében.
A rendszer hűtését a gépházban elhelyezett folyadékhűtő biztosítja. A hűtőgép indítását, üzem-, és hibajeleinek feldolgozását az épületfelügyelet végzi.

A fűtési energiát négy darab kondenzációs kazán biztosítja, amelyeket szintén az épületfelügyelet vezérel.

A hűtési és fűtési rendszer energiáinak az elosztása 0-10V-os szabályozó szelepekkel, Ni1000 alapú hőmérséklet érzékelőkkel történik. Az épület üzemeltetőjének mindenképpen hasznos, hogy ezen az épületfelügyeleti számítógépen megfigyelheti a gépészet (víz hőmérséklet, levegőnyomás) pillanatnyi változásait, sőt szükség esetén be is tud avatkozni a rendszer működésébe.

A rendszer adatpontszáma: 98 db

Az épületfelügyeleti rendszert a Schneider Electric által forgalmazott TAC típusú DDC rendszerrel és perifériaelemekkel került kivitelezésre.