Szemere-telepi templom és urnatemető, Budapest (2012)

A régi református templom felújítása akkora költséggel járt volna, hogy az egyházközösség egy új templom megépítése mellett döntött. Az új templom megépítése, Nagy Béla tervei alapján 2010. május 17-én kezdődött és jelenleg is zajlik.

Cégünk az épület hő- és füstelvezetését (RWA) oldotta meg.

A templom, a kiszolgáló rész és a kolumbárium a meglévő parókia és gyülekezeti terem bővítéseként kerül megépítésre, 5 méteres előkerttel, 45%-os zöldfelülettel, 30%-os beépítettséggel, 15 parkolóhellyel, 7 és fél méteres épületmagassággal.

Cégünk az alábbi feladatok elvégzésére kapott felkérést:

A menekülési útvonalként számításba vett zárt közlekedőkön és lépcsőknél a hő-és füstelvezetés biztosítása, és a levegő utánpótlása, a tűzjelzők által vezérelt RWA központ kiépítése, beüzemelése.

 Megvalósítás:

  •  A templomban a zárt közlekedők és a lépcsőház egy légteret alkot, a hő- és füstelvezetést és a friss levegő utánpótlását a földszinten található bejárati ajtók és a folyosón található ablakok megnyitásával biztosítottuk, úgy, hogy a bejárati ajtó normál használatra (kulccsal nyitás-zárás) is alkalmas legyen.
  • A biztonságról sem megfeledkezve az ajtókra csapzárakat helyeztünk, ezáltal a biztonsági zárás is megoldott lett.
  • Az épületben található faablakokba a kábelek elrejtését egy különleges technikával valósítottuk meg, a faablakokat a megfelelő helyen kimartuk, majd a mélyedésbe elhelyeztük a kábeleket, végül fatapasszal helyreállítottuk az ablakprofil síkját.
  • A templom keskeny ablakainak nyitását a hely szűke miatt speciális GEZE RWA motorral kellett megoldanunk.

A hő-és füstelvezetők, és a levegő utánpótlás tűzjelzővel felügyeltek, így a tűzjelző a füst megjelenése esetén a berendezést önműködően nyitja.

A hő- és füstelvezetést a GEZE RWA termékeivel valósítottuk meg.