Áramelosztási újdonságok a Rittal-tól

A kisfeszültségű kapcsolóberendezések áramköreinek túlterhelés elleni védelméhez védőberendezésre van szükség. A motor és áramkör megszakítók mellett gyakran alkalmaznak biztosítóbetéteket, mivel megbízhatóak és képesek megfelelően korlátozni a rövidzárlati áramot.

A Rittal most új, gyűjtősínre szerelhető biztosítóaljzatokat kínál D02-E18, DII-E27 és DIII-E33 méretben a 60 mm-es RiLine60 gyűjtősínre történő szereléshez. Ez a fejlesztés a telepítés során jelentős előnyökkel jár, magas szintű biztonsági funkciókat és egyszerű csatlakoztatási technológiát jelent. 

A Rittal az új, gyűjtősínre szerelhető biztosítóaljzatok kifejlesztésekor különös figyelmet fordított a jó minőségű, egyszerűen szerelhető megoldásra.

  • Biztonságos csatlakozás 5 és 10 mm-es sínekre

Az új biztosítóaljzatok 60 mm-es sínközéptávolságú és 5-10 mm vastagságú normál gyűjtősínekre szerelhetők.

  • Hőmérséklet ellenállás

A hagyományos, poliamid 6.6-ból készült megoldásokhoz képest az új fejlesztésű termék magas hőmérsékletnek is ellenáll az üvegszálas erősítésű, hőre lágyuló poliészter műanyagnak köszönhetően.

  • Rugós alaplemezek a biztonság jegyében

Az új biztosítóaljzatok rugós alaplemezzel készülnek, amely biztonságosan csatlakozik a gyűjtősínhez. Így elkerülhető a hibásan beszerelt vagy elégő biztosítóbetét miatti kár. A minőségi, csavarozott aljzatnak köszönhetően a nagy leadott hő optimálisan eloszlik, így nem alakulnak ki forrópontok. Ily módon garantált a védőeszköz megbízható és biztonságos működése.

  • Számos előny a telepítés során

- Az új biztosítóaljzatok egyszerűen és biztonságosan rányomhatók a gyűjtősínekre a rugós csatlakozólemez segítségével.

- Forgó-betolható láb teszi lehetővé, hogy az aljzatok rugalmasan ráilleszthetők legyenek az 5 és 10 mm-es gyűjtősín rendszerekre is.

- A gyűjtősínen való elcsúszást a beépített csúszásgátló akadályozza meg.

- A csatlakozóbilincsek lehetővé teszik akár 25 mm2 keresztmetszetű vezetők csatlakoztatását is, akár 63 A-es kiépítést is.

- Az érintésvédelmi fedél kivágásaiban elférnek a vezetők, azonban hosszabb csatlakozóhellyel rendelkező biztosítóaljzatok is választhatók., ezáltal rengeteg idő takarítható meg.

  • "Easy Connect", amikor csavarhúzón kívül nincs szükség más szerszámra.

Az Easy Connect gyűjtősínre szerelhető biztosítóaljzatok telepítése, amelyeknél a csatlakozások már eleve be vannak építve az aljzatba. A külső csatlakozókapcsok a beszerelést nagyon egyszerűvé teszik, mindössze rá kell pattintani őket a gyűjtősínre, majd közvetlenül csatlakoztatni.