Új EC szűrős szellőztetők a Rittal-tól

Az új, EC ventilátoros Rittal szűrős szellőztetők az intelligens szabályozási és felügyeleti funkciók mellett több mint 60% energiamegtakarítást kínálnak. 2013-tól körülbelül minden harmadik ventilátor nem tesz majd eleget az Ecodesign direktíva energiahatékonysági követelményeinek. A Rittal új, EC motoros szellőztetői az intelligens szabályozási és felügyeleti funkciók révén több mint 60%-kal kevesebb energiát használnak, mint elődeik.

Egyre növekszik a szekrényekben a zsúfoltság, ami nagy teljesítményű klímaszabályozási rendszereket követel. A termelődő hőnek a beltéri levegő segítségével történő elszállításának egyik, különösen gazdaságos módja a szűrővel kombinált szellőztető egységek használata. A TopTherm szűrős szellőztető sorozat új, csúcstechnológiás változatának kifejlesztésével, amely immár teljesen EC működésű, most új lehetőség nyílik a szekrények energiatakarékos szellőztetésére, akár 63%-os energiamegtakartíást is eredményezhet a normál váltóáramú egységekhez képest. Például egy 100 szellőztetővel felszerelt gyártóközpontban mintegy 2000 euró költségcsökkentést is jelenthet évente. További megtakarítás lehetséges a ventilátorba épített fokozatmentes fordulatszám-szabályozó interfésszel.

A fordulatszám-jel kimenettel rendelkező kezelőfelület a ventilátor fordulatszámának és funkciójának felügyeletét is lehetővé teszi, így a meghibásodásról közvetlen értesítés küldhető. Ezzel minimalizálható a komponensek meghibásodásának kockázata a szekrényben, és növelhető a rendszer rendelkezésre állási szintje.