• 5sv6 afdd siemens

A világ legkisebb AFDD-je

A villamos energia által keletkezett tüzek egy részét az ívhiba okozza. Az áram-védőkapcsolók, kismegszakítók nem észlelik ezeket az ívhibákat és nem nyújtanak megfelelő védelmet ilyen esetekben. Sajnos előfordulhatnak sérült huzalszigetelések, törött kábelek, elhajlott csatlakozók, hibás elektromos készülékek. Az ebből adódó elektromos ívhiba a kábelek gyulladását okozhatja, de akár épület tüzet is eredményezhet.
 

Siemens, mint úttörő

A Siemens innovatív harmadik generációs tűzvédelmi termékének, az 5SV6 AFDD-nek köszönhetően a védőberendezések minden típusú ívhibát tudnak kezelni. Az AFDD-k átfogó, mindenre kiterjedő védelmet nyújtanak az elektromos berendezések számára.

Az 5SV6 ezközzel a Siemens az első gyártó az IEC piacon, amely beépített kismegszakítóval és csak egy modulszélességgel rendelkezik. 
Szűk kialakítása miatt különösen helytakarékos telepítést tesz lehetővé, vagyis az új villamos berendezéseknél (pl. elosztók) a két különálló eszköz telepítéshez képest 50% helyet takaríthatunk meg.


Az új 5SV6 ívhiba érzékelő előnyei

Az új 5SV6 ívhiba érzékelő készülék szuper kompakt, vagyis alkalmas:

  • új épületekbe történő beépítésre
  • meglévőkben történő utólagos beszerelésre

Bármikor lehetséges az elektromos berendezés szabványnak megfelelő kibővítése az elektromos tűz elleni védelem érdekében - egyszerűen és további helyigény nélkül.
 

Bővebben