Design, installation and maintenance of building management systems for industrial facilities, office buildings and institutions since 1992.

 • Implementation
 • Additional warranty
 • Special requests
 • Types used
  • All work phases are carried out by our own workforce.
  • We work with tried, tested and reliable Siemens systems.
  • We use user-friendly tools during the implementation of the entire building automation system.
  • We have a strong technical background that facilitates smooth implementation.
  • For an effective implementation, we assist the work of the customer with on-site condition assessment.
  • As part of our additional warranty service, we provide up to 5 years of warranty, in conditions of regular maintenance, on the systems we install.
  • We operate a 24-hour security system to prevent and solve potential issues at short notice.
 • The systems implemented by us fully meet the requirements of complex modern mechanical systems. Also, we undertake to satisfy special requests, such as

  • Cleanroom requirements
  • EX environments
  • Wireless systems
  • Web-based and remote monitoring systems for multiple workstations
 • During implementation, we use the following types:

  • Building automation and supervision: Siemens PX, Desigo Insight, Desigo CC, Siemens S7, WinCC, Siemens Synco
  • Distribution boards: Schneider Electric, Siemens, ABB, Eaton, Rittal

Building automation

AJÁNLATADÁS

Műszaki előkészítő kollégáink a beérkező épületautomatika ajánlatkérésekre, a kapott részletek és információk függvényében, 1 hetes határidővel igyekeznek teljesíteni az elsősorban SIEMENS épületfelügyeleti rendszerek kivitelezésére vonatkozó ajánlatadási határidőket.
Iparágunkban nincs két egyforma ajánlat, minden projekt más és más, egyedi ipari épületautomatika megoldásokat igényel.
Ahhoz azonban, hogy a legpontosabb műszaki részletességgel és leggyorsabb határidővel tudjunk árajánlatot készíteni, az alábbi információkra van szükségünk:

Ismernünk kell az épületautomatika rendszerre vonatkozó kiviteli tervet, melynek tartalmaznia kell a/az:

 • Költségvetési kiírást
 • Műszaki leírást
 • Méretarányos tervrajz a méretarány megjelölésével
 • Sémarajz
 • Villamos kapcsolási rajz

Ezen információk hiányában csak hosszabb határidővel tudjuk árajánlatunkat elkészíteni.
Megrendelő igényeit, esetleges extra kéréseit is figyelembe véve helyszíni bejárással igyekszünk tisztázni, pontosítani a rendelkezésünkre álló információkat, annak érdekében, hogy egy valóban költséghatékonyan és hosszú távon működő épületfelügyeleti rendszer valósuljon meg az épületben.
Minden esetben szerződéskötéssel folytatódik a közös munka.

KIVITELEZÉS

Épületautomatika kivitelezéseinket tapasztalt projekt-, és szerelésvezetőink irányítják, így képesek vagyunk hatékonyan, gyorsan és rugalmasan kiszolgálni Megrendelőinket.

A kivitelezési munka megkezdése előtt egy projektindító megbeszélésen a kivitelezési üzletág igazgatónk és az ajánlatot készítő műszaki előkészítő kollégáink átbeszélik a projekt részleteit, műszaki és gazdasági feltételeit, esetleges nehézségeit. Kijelölésre kerül a projektvezető és egy volumennek megfelelő szakmai projekt team, akik a teljes kivitelezési folyamatot koordinálják.  

A projektvezető egyeztet a Megrendelővel. Kiválasztja az egyes folyamatokhoz szükséges, legmegfelelőbb alvállalkozókat és beszállítókat. Nagy hangsúlyt fektetünk a munkabiztonsági előírások betartására, az építési napló megfelelő vezetésére. Felelős Műszaki Vezetőink (FMV) az építésvezető és szerelésvezető kollégáinkkal, a helyszínen együttműködve irányítják az adott projektet. A szerelési folyamatainkat saját belső Technológiai Utasításaink alapján végezzük, részfeladatokra bontva, a Megrendelővel és/vagy megbízóval egyeztett határidők betartásával.

Szerelés után a beüzemelést szoftvermérnökeink és üzembehelyezési munkatársaink végzik.

Pontosan és nagy szakértelemmel dokumentálják az üzembe helyezés folyamatát: telepítési lapot, erősáramú, -és automatika beüzemelési jegyzőkönyveket készítenek, valamint elkészítik a projekthez kapcsolódó adatpont listát. A Megrendelő igényeihez igazodva tesztelik az BMS rendszer működését. Igény szerinti időtartamban próbaüzemi működést valósítanak meg. Nagyfokú gyógyszergyári BMS tapasztalataink révén (felkérés esetén) végrehajtjuk a FAT, IQ, OQ és PQ teszteket és elkészítjük az ehhez szükséges dokumentációkat is.

Az épületfelügyeleti rendszer beüzemelését követően, a projekt végén teljes körű átadási dokumentációt biztosítunk a Megrendelő részére nyomtatott és elektronikus formában egyaránt.

Az üzemeltetés, illetve karbantartás részére megtartjuk a megvalósult épületautomatika rendszer oktatását, melyet jegyzőkönyvekben is dokumentálunk.

Épületautomatika kivitelezéseink során törekszünk arra, hogy  stabilan és megbízhatóan működő BMS rendszereket hozzunk létre, de az esetleges meghibásodásokat is  igyekszünk a garanciális időn belül, a lehető leghamarabb javítani.

SZERVIZ

Az üzemvitel hosszú évei alatt az épületautomatika rendszer állapotának és működőképességének megőrzése érdekében szükséges azt ellenőrizni, karbantartását elvégezni. Az épületfelügyeleti rendszer időszakos karbantartásával, a felmerülő károk megelőzésével elkerüljük a meghibásodásokat, részleges vagy teljes üzemi leállásokat illetve az ebből fakadó termelési és pénzügyi veszteségeket.

Rendszeres karbantartással, hosszú távon az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők.

Szervizes kollégáink szakmai tapasztalatuk révén képesek az épületfelügyeleti rendszer szakszerű karbantartási munkálatainak elvégzésére, a szükséges alkatrészek azonnali pótlására, javaslatokat tesznek módosításokra, az üzemeltetés során szükségessé vált változtatásokra, esetleges bővítésekre, kiegészítésekre. Céges gépkocsival rendelkeznek, így rövid kiszállási idővel a helyszínre érkeznek és a probléma kijavításán dolgoznak.

Egyedi szolgáltatásunkkal, a hőkamerás diagnosztikával még pontosabb képet tudunk adni az épületautomatika rendszerről, a rendellenes melegedésekről, a villamos berendezésről, a kábelek- és transzformátorok állapotáról. A hőkamerás felmérést működés közben, üzemi viszonyok között is el tudjuk végezni. Ennek köszönhetően tervezhető és optimalizálható a karbantartások, javítások időpontja és költsége, a meghibásodások megelőzhetőbbek.